Skift sprog

Ultimate prestanda på alla projekt

sprøjtespartel
Välj mellan en kraftfull 400V elmotor eller en bensindriven Honda GX270i med elektronisk start, gas och choke.
Hydraulenheten ger upp till 250 bar och 12 liter per minut.
Lätt att byta ut färgavsnitt vid nedbrytning.
Robust byggd i 2 mm. rostfritt stål som rymmer 195 liter fyllmedel. Designad med raka ytor så att den är lätt att rengöra.
100% tät anslutning. Forhindrer falsk luft og effekttab.
2-delt låg, der sikrer nem påfyldning midt i karret.
Finns med upp till 65 meter flexibel slang med två stålinsatser som gör den så robust att den tål att köras av en lastbil.
Speciellt utvecklad trumma, byggd för skandinavisk kitt och för att hålla rätt flöde – även på höjder.

Låt din egen sprutspackel.se byggas trailer

Det är inte plug n ’play att skapa ett spackel-system som fungerar perfekt med alla typer av kitt, och inte alls om du vill pumpa det upp till 12 våningar.
Men med våra lösningar kan du göra det! Vi designar och utvecklar vår utrustning själva.
På Sprutspackel.se har vi bara ett fokusområde, och det är utvecklingen och optimeringen av våra mobila sprayfyllningslösningar – det är målarens idéer och insatser som kommer dagligen genom vårt utvecklingsteam, och vi optimerar varje dag för att vara längder före näst bästa produkt du kan komma på marknaden.

Släpvagnen

Vårt standardsläp är ett bromsat Variantsläp från Freetrailer.

Vårt är dock byggt 40 cm högre, så du har en bekväm arbetshöjd på 185 cm. inuti. Den ursprungliga totala vikten är 1100 kg., Men vi har vägt ner den till en totalvikt på 750 kg. Alla med B-körkort får framföra släpet.

Nyttolasten är 390 kg. detta innebär att du inte får transportera påfyllningen inuti släpvagnen eftersom vikten annars blir för hög. Det är dock möjligt att ha min. en 1/2 pall spackel lagrad inuti trailern när du inte kör med den.

Vi kan bygga lösningarna individuellt efter behov. Vi kan erbjuda att bygga vår utrustning i alla släpvagnar, och vi kan också montera en mover – då finns det en fjärrkontroll för när den behöver manövreras runt byggarbetsplatsen.

Om du vill ha en spackelbil kan vi också bygga den åt dig. Vi har byggt en installation för en Renault Master L2H2, men på Sprutspackel.se är det bara fantasin som sätter gränserna.

Fyllmedlet

Sprutpåfyllningssystemet, som är monterat i påfyllningsvagnen, är Wagners starkaste på marknaden. Det är det hydrauliska sprayfyllmedlet, HC 970, som kan ge upp till 12 liter fyllmedel per minut.

Vi har dock moderniserat den med flera coola funktioner, vilket innebär att den fungerar maximalt utan att överbelasta slitdelarna. Vi har trimmat sprutan för onödiga delar och anslutningar och fixerat den på spackel – den har minskat pumpslag med 35%. Dessutom har vi lagt till en oljekylare och en strömbrytare som stänger av systemet om det fungerar oregelbundet i samband med missbruk, främmande föremål i sprutan och liknande.

Vi har också gjort driften av sprayfyllmedlet från Wagner så enkelt som möjligt. En grafik har ställts in i kittvagnen med detaljerade instruktioner om hur man använder och fyller spraykittesystemet.

Dessutom har vi gjort självhjälpsvideor på Youtube, som vi hänvisar till om du behöver enkel hjälp på arbetsplatsen.

Motorn

Vi levererar våra spackellösningar som standard, med en elmotor som använder 400V och 16amp. Denna motor moderniseras också med en fassensor, som enkelt anger om kraften på byggarbetsplatsen är korrekt ansluten för att motorn ska fungera korrekt.

Vi kan också bygga spackel trailer som en bensindriven lösning. Istället för en elmotor levererar vi den med en Honda GX270i med halvautomatisk choke, automatisk gasjustering som sänker motorn till tomgång när sprutan inte används och elstart. Denna lösning är mycket bränsleeffektiv och använder ca. 5 liter bensin under 10 timmars arbete.

Det är vår mest populära version eftersom den är så flexibel på alla byggarbetsplatser och som är helt oberoende av om byggkraft och andra saker fungerar.

Spackelkar

Det finns plats för inte mindre än 195 liter spackel i spackelkar, det räcker vanligtvis för ett hus på 110 kvm! Vi har byggt den i de starkaste materialen, 3 mm. färgat rostfritt stål – och med en design som gör det enkelt att fylla, i mitten av spackelkaret och rengöring ännu enklare tack vare den stora öppningen som kan uppnås via det 2 delade locket.

Pressvalsen säkerställer en snabb, enkel och fullständig tömning av spackel så att inget material slösas bort.

Slangrullen

Med vår slangrulle kan du enkelt ha upp till 85 meter slang på rullen. Ingen annan spackelspruta på marknaden är byggd för att kunna ha så långa sprayslangar på.

Även här är kvaliteten på topp, materialet är färgat rostfritt stål. Slangrullen är byggd med en stålkärna som gör den tillräckligt stark för att alla 85 meter ska kunna rullas runt trumman, inkl. spackel – utan att skada lagret eller konstruktionen.

Samtidigt dimensioneras borrhålen noggrant så att flödet i påfyllningen kan vara kontinuerligt så att kraften vi vill ha i sprutpistolen fortfarande är intakt även om du pumpar den upp till 12 våningar.

Sprutslangen

Är en högtrycksslang som också används inom hydraulindustrin. Den är flexibel och enkel att hantera, den har ett explosionstryck på 1000 bar och innehåller två stålinsatser som gör den så stark att den kan köras med en lastbil utan att skadas.

I slutet av detta är en 5 meter ultratunn avlastningsslang, vilket gör det enkelt att arbeta i många timmar utan att få ont i handlederna.

Billig service

När du köper en sprutspackeltrailer får du möjlighet att teckna ett serviceavtal för de första fem åren. När du köper en sprutspackeltrailer får du möjlighet att teckna ett serviceavtal för de första fem åren.

Oavsett om det är packningarna som slits ut, om det är användarfel som orsakar haveriet, oavsett om det är mekaniska, hydrauliska eller elektriska fel som uppstår. Om valsen går sönder eller om sprutpistolen går sönder – täcks du 100% av dessa kostnader för endast 1 999 SEK exkl. Moms pr. månad

Riktlinjer för körning med släp

Vilka krav måste du uppfylla för att köra en släpvagn fastspänd till din bil?
Och vad kan du lasta på trailern?

Krav på bilen

På bilens registreringsbevis kan du hitta information om hur mycket vikt du kan ha på trailern när du spänner fast den på bilen. Det är den angivna maximala vikten på bilens registreringsbevis – och inte på släpvagnens registreringsbevis – som är avgörande, eftersom det är viktigt att bilen klarar den faktiska lasten. Detta innebär att bilen måste kunna hantera släpvagnens faktiska vikt (inkl. Varor) på kopplingen (kroken).

Du bör också vara medveten om att viktgränsen beror på om släpvagnen är med eller utan bromsar. Du hittar information om viktgränsen för släpvagnar med och utan bromsar i bilens registreringsbevis.

Vilken typ av släp kan du köra med när du har ett vanligt körkort för en bil?

Reglerna för vilken typ av släp du får köra beror på när du fick ditt körkort.

Om ditt B-körkort förvärvades efter maj 2009 får du köra med släpvagnar på 750 kg eller mindre om bilen är godkänd för det. Dessutom kan du köra en släpvagn om summan av den tillåtna totalvikten för bilen och den tillåtna totalvikten för släpvagnen tillsammans inte överstiger 3500 kg. Om ditt B-körkort förvärvades före maj 2009 gäller särskilda regler. Följande gäller istället: Om summan av den tillåtna totalvikten enligt bilens och släpvagnens registreringsbevis överstiger 3 500 kg, och om släpvagnens tillåtna totalvikt överstiger 750 kg, titta på vad som anges på bilens registreringsbevis under ”Släpvagn med bromsar”. Om denna viktgräns är lägre än släpvagnens tillåtna totalvikt använder du den och lägger till den tillsammans med bilens totala vikt. Om den totala vikten inte överstiger 3500 kg kan du lagligt köra bilen med släpvagnen med ditt B-körkort.

Du måste också vara medveten om att både bilen och släpvagnen alltid måste vara godkänd för synfri koppling, och att du måste ta med registreringsbevisen eller en kopia av dem under körning.

Demo

Förbered dig noggrant innan du hyr eller köper en Sprutspackel.se trailer. De flesta som köper vår specialbyggda lösning, har ofta hyrt tidigare.

Men om du befinner dig i en situation där det finns ett köpbehov – finns det en möjlighet för oss att komma förbi på byggarbetsplatsen och ge en gratis demonstration av vår Sprutspackel.se trailer
Vi erbjuder demonstration om du funderar på att hyra eller köpa.

Kontakta oss idag för att boka din gratis demonstration.

How it´s made

Det siger vores kunder

“Vi har fået en medspiller i stedet for en modspiller, da vi havde meget problematik med at få fat i anlæg fra bl.a. Wagner direkte. Sprøjtespartel har gjort denne proces meget mere gnidningsfri, samtidig med at vi aldrig skal bekymre os om strømnedbrud, da maskinerne kører på benzin!”

FrederikMalermester fra 10Kanten

“Sprøjtespartel.dk har gjort vores liv på byggepladsen meget nemmere. Vi slipper for driftssvigt, vi har mindre slæbearbejde og generelt et bedre arbejdsmiljø.”

MattiasØkonomiansvarlig fra Viebke & Vest

“Hvis vi skal ordne 11 huse, kan vi ordne alle 11 huse med den 45 meter slange som er monteret i sprøjtespartel traileren, helt uden at vi skal flytte på traileren undervejs i arbejdet!”

LeonMalermester fra Syddansk Maler & Tømrerfirma